I går eftermiddag udsendte sundhedsmyndighederne en række nye retningslinjer for at dæmpe corona-smittetrykket. Et af de nye tiltag er, at suspendere særreglen i det generelle forsamlingsforbud (maks 10 personer i en gruppe), der sagde, at børn og unge op til 21 år måtte deltage i idræt i grupper op til 50 personer.

Dette betyder, at vi fra på mandag og foreløbig frem til den 2. januar igen kun må være 10 personer i en ’træningsgruppe’. Deltagerne i grupperne må ikke blande sig med hinanden.

Dette kender vi fra tidligere, hvor både trænere, spillere og forældre hjalp hinanden med at afvikle træningen sikkert.

Denne gang er der imidlertid også andre nye regler, som vi synes relaterer sig til reglen om maks 10 personer på et træningsområde. Især lægger vi mærke til, at man i skolerne ikke må blande elever på tværs af klasser (og skoler). Vi vil tage en snak med en række af Vestias børn/unge trænere om – og i fald hvordan – vi kan håndtere dette i praksis i en fodboldtræningssammenhæng. Vi skal også se på muligheder for jer, der lige nu træner indendørs.

Samtidig afventer vi nu mere præcise anbefalinger fra DBU og fra Københavns Kommune som forholder sig til de lokale idrætsanlæg – og håber på at have nyt at melde ud i eftermiddag.

Her er DBU Københavns foreløbige udmelding:
https://www.dbukoebenhavn.dk/nyheder/2020/november/nye-strammere-restriktioner-i-hovedstaden/