Om BK Vestia

VÆRDIER

Vi er stolte af at være en klub, hvor spillerne er kammerater fremfor konkurrenter, hvor der spilles ambitiøs fodbold, men med plads til at fejle og mod til at komme igen.

Det betyder ikke, at vi lægger os ned, når vi møder de ‘store’. For som det har lydt, siden bydelen var aktiv i 1940’ernes modstandskamp: ‘Vesterbro overgiver sig aldrig’.

Vi er stolte af vores mere end 125 år lange historie og dybe rødder som en lokal forening på Vesterbro og i Kgs. Enghave, og vi rummer den mangfoldighed og det fællesskab, der altid har kendetegnet de to kvarterer.

Vi stræber efter kvalitet i træningen og fokuserer på at skabe et trygt og udviklende træningsmiljø. Og så sætter vi en ære i at spille positiv, teknisk fodbold.

Som klub tror vi på værdien i at møde alle med god stil – både i og udenfor klubben. Det vil for os sige med respekt, hjælpsomhed og med viljen til at skabe gode fælles oplevelser omkring verdens bedste sport.

Vestias vision er at drive en tjekket breddeklub med en uhøjtidelig og rar stemning. Foreningen skal være moderne og innovativ med fokus på fællesskab og samarbejde.

Vestia har dygtige trænere, der fokuserer på kammeratskab, respekt og kvalitet i træningen, og vi sætter en ære i at spille ambitiøs fodbold.

Men vi er også bevidste om, at det ikke kun handler om at ‘uddanne’ fodboldspillere. I lige så høj grad fokuserer vi på at inspirere og motivere til dannelse af mennesker, der er rummelige, hjælpsomme, pålidelige og har gode samarbejdskomptencer.

Smil og glæde kendetegner klubben. Vi tager værtsrollen på os og det skal være rart at besøge Vestia.

Vestia deltager aktivt i at udvikle lokalområdet. Vi arbejder med sociale partnerskaber, der skal fungere inkluderende overfor foreningsuvante børn og unge. Vi deltager også målrettet i arbejdet med at påvirke udviklingen i området i retning af at skabe flere rekreative områder. 

BK Vestias historie

Boldklubben Vestia blev stiftet 11. maj 1897 på Vesterbro i København under navnet Vesterbro KFUM. Vestia er Københavns 4. ældste fodboldklub efter KB (1876), Frem (1886) og B93 (1893).

DET STARTEDE MED LANGBOLD
De første år tog man i Søndermarken og spillede langbold bag Korups Have.

I 1907 begyndte en gruppe af unge mænd at spille fodbold på en byggeplads ved Jægerhuset. De byggede mål af medbragte stænger og pæle på en grund på hjørnet af Sønder Boulevard og Enghavevej, der hvor bageriet Ambassadøren ligger i dag.

Det har været friske og entusiastiske unge mænd på Vesterbro, for de måtte slæbe målstænger og bolde frem og tilbage imellem KFUM og byggepladsen.

DER VAR ENGANG ET KLUBHUS
Klubben fik for egne midler sit første klubhus i 1908 ved Vester Kirkegårdsvej – i dag Bavnehøjs Alle. Indvielsen markeret med en kamp mod Nordvestkvarterets KFUM, og i dagens anledning var fra England indkøbt hvide bluser med røde skjolde og hvide kors med KFUM indbroderet.

KFUMBU (KFUMs Boldspils Union) blev dannet i 1913 og var klar til at tage kampen op mod blandt andre KBU – med Valby, Sundby, Frederiksberg, Vesterbro, Hellerup, Frue, Jacobs og Stefans KFUM som medlemmer.

VESTERBRO OVERGIVER SIG ALDRIG
Vesterbro KFUM blev dog indmeldt i KBU som en af de sidste KFUM-klubber under navnet Boldklubben VESTIA.

Dette skete i 1946 lige efter krigens afslutning, hvor Vesterbro spillede en vigtig rolle i modstandskampen mod tyskerne under mottoet ”Vesterbro overgiver sig aldrig”.

SÅDAN OPSTOD NAVNET VESTIA
Historien fortæller, at formand Harry Ankerdal på 10 minutter fandt på navnet Vestia, fordi KBU – som var en samling af københavnske klubber – krævede, at man udelod KFUM-navnet, hvis man skulle indgå i deres turnering.

Harry Ankerdals løsning var at sammenskrive VESTerbro Kfums Idræts-Afdeling til navnet VESTIA.

I dag er Vestia en ambitiøs breddeklub med stigende medlemstal, forankret i fællesskab og god fodbold og med dybe rødder i Vesterbro.

Vestia har omkring 1400 medlemmer og er dermed iblandt de 10 største klubber i København og lige udenfor top 20 på landsplan.

Samarbejdspartnere

OK
OK støtter lokale foreninger og klubber i hele Danmark. I Vestia har OK sponsoreret kampsæt til alle U10 piger og drenge hold.
Du kan hjælpe Vestia ved at koble dit OK benzinkort, din strøm- eller mobilaftale til klubben. Så får klubben lidt støttekroner hver gang du tanker. Se mere her.

SELECT SPORT
Danmarks – hvis ikke verdens – bedste udbyder af fodbolde og andet fodboldudstyr kræver ingen yderligere introduktion. Select Sport har siden 1947 været blandt de mest innovative producenter og har samtidig hjertet på rette sted med fokus på CSR, bæredygtighed og velgørenhed.

F.C. KØBENHAVN
BK Vestia er en af F.C. Københavns officielle samarbejdsklubber. Det giver Vestia vigtig knowhow om træningsmiljø og trænerudvikling og en god dialog om samspillet mellem bredde og elite. Samarbejdet giver også Vestias særlige talenter mulighed for en struktureret og kontrolleret overgang fra børnefodbold til eliteungdomsfodbold.

F.C. ROSENGÅRD

Sveriges bedste og sejeste kvindefodboldhold vil fortsætte med at inspirere vores trænere og spillere.

Klubberne mødte hinanden til Euro Games 2021 i forbindelse med PRIDE, og blev enige om at lave ting sammen. Vestia er den første samarbejdsklub som FC Rosengård har ude for Sverige.

Samarbejdet startede officielt i 2022 år, hvor vi havde 40 piger (12-15år) af sted til Sverige til træning med de danske landsholdspillere i klubben. Det hele afsluttes med FC Rosengårds Hattrick Cup i Malmø i august.

NORDEA-FONDEN
Nordea-fonden har bidraget til vores multibane, der har givet et løft i kvaliteten af den træning, vi laver – særligt til de yngste årgange, der har stort udbytte af det intime rum, som banen udgør.
Vi glæder os meget over samarbejdet med Nordea-fonden, der sammen med Vestia fokuserer på at skabe gode liv.

UNISPORT
Unisport er specialister i fodboldstøvler, fodboldtrøjer og andet grej – og så har Unisport en særlig webshop med BK Vestia’s tøjkollektion. Som medlem af BK Vestia får du i øvrigt gode rabatter på alle varer hos Unisport.

ADIDAS
BK Vestias nye tøjkollektion er fra Adidas, som laver sportstøj i højeste kvalitet. Du kan finde præcist, hvad du har brug for til træning og kamp, for Adidas leverer alt fra baselayers over træningstrøjer og -shorts til regnjakker. Find det hele i webshoppen hos Unisport.