På onsdag den 10/2 begynder Københavns Kommune at bygge Bavnehøjs græsbane om til vores nye kunstgræsbane. Så der bliver noget godt at se frem til på den anden side af den nuværende corona-pause 😁.

Byggeprojektet har været længe undervejs, og det har været udsat en række gange, men nu sker det altså…

Hvad siger tidsplanen?

Ifølge planen vil det tage ca. 16 uger at bygge banen. Det vil sige, at hvis der ikke opstår forsinkelser, vil banen stå klar omkring den 1. juni.

Byggeriet starter den 10/2, og det første der sker er, at området omdannes til en byggeplads. Der bliver lagt køreplader og hele området omkring den nuværende græsbane og multibanen spærres af.

Tribunen og vores containere med boldskabe etc. bliver flyttet – begge vil blive reetableret senere i processen. Vi arbejder stadig på at sikre en placering af containeren med bolde og materialer så tæt på den nuværende kunstbane som muligt.

Da det tyder på, at der vil være frost i jorden i den kommende tid, vil byggefolkene være nødt til at vente lidt, før de kan begynde at grave. Så der kan muligvis opstå en forsinkelse i tidsplanen dér, afhængigt af vintervejret i de næste uger.

VIGTIGT: INGEN ADGANG TIL BYGGEOMRÅDET OG ADGANGSVEJEN I HVERDAGE KL. 07.00 – 16.00

Så snart lastbilerne begynder at køre ind og ud, vil der være ikke være adgang til banerne i hverdage mellem kl. 07.00 – 16.00.

Dette vil som udgangspunkt gælde i hele byggeperioden – og vi beder jer venligst respektere dette. Lastbilerne skal bakke ind ad den smalle adgangsvej, så der vil være farligt at opholde på vejen – derfor er færdsel og ophold forbudt på både vejen og byggeområdet.

Hvordan påvirker det vores træning, når vi starter igen?Indtil videre fortsætter vi corona-pausen. Ligesom alle andre afventer vi, at forsamlingsforbuddet ændres, og at det bliver sikkert at blande skoleelever på tværs af klasser og på tværs af skoler.

Derefter fortsætter vi den nuværende træningsplan, da den ikke omfatter træning på græsbanen. Der vil blive nogle justeringer for de hold, der skulle have spillet indendørs og de hold, der skulle bruge multibanen. Vi tager kontakt til jer for at aftale løsninger, som for nogen kan betyde træning på den nye bane ved Bavnehøj Skole.

Hvordan påvirkes kampe?

Vi ved endnu ikke, hvornår DBU genoptager turneringskampe og i hvilket omfang, det sker, når corona-smitterisikoen falder.

Det kan blive nødvendigt at flytte nogle kampe til Valby IP og/eller spille flere kampe ude hos modstanderholdene. Vi vender tilbage med nyt om dette, når det bliver relevant.

Hvordan bliver banen?
  • Den bulede græsbane bliver erstattet af fint, jævnt kunstgræs og de gamle tunge mål med jernramme fjernes, så der kun vil være fuldsvejsede alu-mål på banen.
  • Banen rettes ud, så den ikke hælder, men da den gamle kunstbane har en hældning, vil der være en niveauforskel på de to baner i den ene ende (ved multibanen) på ca. 75 cm.
  • ’Tidselbjerget’ for enden af multibanen fjernes, der lægges også kunst på det område, og der etableres en 3v3 bane.
  • Af hensyn til naboerne vil lyset på den fjerneste del af den nye bane være slukket fra kl. 20.00. På den del der vender mod nord, vil det kunne være tændt indtil kl. 22.00.
  • I forbindelse med etablering af den nye bane, vil der også ske en forbedring af lysanlægget på den nuværende kunstbane. Der kommer en ny type lamper, der placeres lavere på masterne og der placeres en eller to master mere for bedre at fordele lyset.
Vi skal fejre foråret og banen sammen

Vi har en nederen periode foran os lige nu med begrænset adgang til Bavnehøj og en usikker prognose for, hvornår vi igen kan mødes allesammen.

Men – lad os glæde os over, at vi nu får en super fin bane, der vil gøre fodboldlivet lettere for os i mange år fremover – med langt bedre forhold for vores træning året rundt.

Alle jer med de gode ideer til at lave et fedt indvielsesarrangement: I må meget gerne henvende jer til bestyrelsen@vestia.dk

I er også velkomne til at stille spørgsmål ift. den nye bane.

Vi glæder os til at høre fra jer.
Bestyrelsen