DE NYE TRÆNINGSTIDER træder i kraft den 1. november.

Planen bærer præg af, at der desværre ikke er udsigt til, at coronarestriktionerne lempes lige foreløbig. Tværtimod.

Vi har kigget på medlemstal og været på banerne og talt spillere, ledere (og forældre). Og vi kan se, at når græsbanen lukkes for vinteren, får vi mere end svært ved at overholde de krav, som myndighederne stiller i forhold til maks. antal personer ad gangen på Bavnehøj. Dette gælder især i overgangen mellem træningstider, hvor to årgange varmer op imens to andre træner.

Plads fremfor tid

Derfor har vi valgt at prioritere plads over tid; mere sikkerhed i form af mindre tryk på anlægget – til gengæld for kortere træningspas.

Indtil videre går vi altså væk fra overlappet mellem to træningstider og lægger i stedet en pause på 10 min. ind efter hver træning (undtagen i de sidste tider, hvor belastningen er mindst), så der er bedre tid til komme ind og ud af anlægget, uden at vi bliver for mange på en gang.

Det betyder, at de fem ’blokke’ med træningstider på Bavnehøj Kunst bliver på 60 minutter hver hen over vinteren.

Fredagstræning og mere ledig tid indendørs

Hvis man gerne vil træne mere, er der mulighed for at deltage i fredagstræningen (kontakt Rasmus på opstart@vestia.dk). Vi har også stadig ledige tider i forskellige idrætssale og -haller samt på en kunstgræsbane i Valby (se skemaet).

Hermed en opfordring til årgangslederne om at melde ind, hvis det er noget, der frister.

Vær opmærksom på, at i tilfælde af stigende smittetryk, vil indendørs træning formentlig blive ramt af stramninger af coronaregler før udendørs træning.

Mørkt på græsset = løbetræning i Søndermarken?

Det er lige nu en udfordring, at det bliver mørkt på græsbanen allerede fra 18 tiden – og det bliver værre endnu, når vi fra 25/10 går fra sommer- til vintertid og mister en times dagslys mere.

Derfor har vi presset på for at få lov at indlede vintertræningen allerede nu, men Københavns Kommune har ikke mulighed for at starte vinterfordelingen før den 1. november. Dette skyldes, at DBU og DAI bruger kunstbanerne til den sidste turneringsafvikling. Det hele er rykket lidt som følge af coronaproblemerne, der har givet udsatte kampe etc.

Det kan være svært at lave fornuftig træning i halv- eller helmørke – i stedet kan der måske søges alternativer i form af fx løbetræning i Søndermarken her i de sidste par uger inden vintertræningsplanen kan træde i kraft?

Vi kan desværre ikke opfordre til, at man ’rykker tættere sammen på kunsten’, som det har været tilfældet tidligere år. Men lad os tage forholdene med godt humør og sammen få det bedste ud af det ;).

Spørgsmål til træningsplanen rettes til formand@vestia.dk

Her er link til den nuværende træningsplan, der fortsat gælder – frem til 1. november,